zuydfiets.nl

verkoop – reparatie

Lichte jeugd mountainbikes

Velen zullen zich afvragen waarom heeft zuydfiets.nl Superior als merk toegevoegd aan het assortiment. Had het niet beter merk “A” of “B” kunnen zijn?

Als ouder stoorde ik me vaak aan het feit dat er voor volwassenen prima en betaalbaar mountainbike materiaal te verkrijgen is en voor kinderen is dat vrij vaak vrij kostbaar. Merk “A” en merk “B” beknibbelen vaak op de prijs van een mountainbike door gebruik te maken van een “goedkope” verende voorvork. Dan lijkt de fiets tenminste op de fiets van papa/mama. Zo’n “goedkope” verende voorvork, functioneert vaak pas bij een lichaamsgewicht van 40-65kg, ik begreep dan vaak niet waarom een dergelijke voorvork gebruik werd. Ook worden er vaak componenten gebruikt die moeilijk bedienbaar zijn door de kinderhandjes. Superior heeft als een van de enige merken een doordachte kinderlijn in de mountainbikes. De junior series!

Daarnaast heeft Superior natuurlijk ook een fantastisch mooie en bovenal goede serie aan modellen voor de volwassenen en ook de dames worden niet vergeten met de MODO series!

In de junior series zijn verschillende mooie mountainbikes verkrijgbaar. Van de beginner tot en met de wedstrijdrijder. Met of zonder vering. De MODO serie is er speciaal voor de meiden. De geometrie van het frame is “anders” waardoor het fietsen een feestje wordt. En draait het daar niet om? Fietsen moet plezierig zijn. Als je een keertje de fiets een bospaadje moet opduwen, dan is het fijn dat de fiets niet zo zwaar is. En weet je, doordat de fiets niet zo zwaar is, kun je veel gemakkelijker een bospaadje omhoog fietsen.

De SUPERIOR FLY 26 is verkrijgbaar in 2 mooie kleuren!

De FLY 26 kost slechts € 459,= met een gewicht net onder de 10kg!

Mat Neon Rood Mat Donker Grijs

De specificaties zijn ook prima!

Versnellingen 1X9
Framemaat 12.0″
Frame materiaal ALU 6061.T6
Voorvork ALLOY RIGID SUPERLIGHT
Balhoofd CH290TBW
Trapas THUN TOPAZ
Stem ALLOY 25.4MM
Stuur ALLOY FLAT
Zadelpen HL CORP ALLOY
Handvatten VELO JUNIOR GRIP
Zadel SELLE ROYAL SHADOW
Remmen TEKTRO BR-855 V-BRAKE
Versteller SHIMANO ALTUS SL-M2000 RAPIDFIRE PLUS
Achterderailleur SHIMANO DEORE RD-M592 SGS SHADOW
Trapstel WHEELTOP M32 32T
Freewheel/Cassette SHIMANO CS-HG201-9 11-36T
Ketting KMC X9
Voornaaf ONE KT QR
Achternaaf ONE KT QR
Velgen WEINMANN ZAC 19 24H
Spaken SAPIM gegalvaniseerd zwart
Banden SCHWALBE CX COMP 26X2.00″ Reflectie
Pedalen MARWI SP-400
Gewicht 9.8 KG

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 zuydfiets.nl

Thema door Anders Norén